Catering – Så att du kan njuta av din egen fest

Att ordna en hemmafest kan vara ett bra och trevligt event för att kunna samla både släkt och vänner för att kunna umgås tillsammans. Beroende på festens storlek kan det ibland kännas tungt med alla förberedelser som måste göras innan det faktiskt är dags för fest.

Bland det svåraste att bestämma sig för under festplaneringen är vilken typ av mat som ska serveras. Sedan kommer den omöjliga frågan om hur mycket mat man måste köpa in. Det absolut lättaste är att man överlåter hela måltiden på en seriös och professionell cateringfirma så att du kan släppa det helt och hållet. Vill man hellre ta ansvaret för maten själv, kan man anlita ett företag som Hyrtältet, som tillhandahåller hela inramningen för festen. Det vill säga eventuella tält, möbler, porslin med mera. På det sättet har man full kontroll över maten som serveras, samtidigt som man får professionell hjälp med det övriga festfixandet.

Övriga alternativ är som sagt att hyra in en hel cateringfirma eller bara beställa färdig mat att kunna bjuda på. När du väl har bestämt dig för detta kan du börja fundera på vilken mat som kan passa till festen. Har festen något tema eller finns det någon speciell mat som alla gäster kanske gillar lite mer än något annat.

Någonting som är väldigt populärt att bjuda på när det är dags för fest är lite kallskuret småplock så som rostbiffar, skinkor, kalkonskivor och liknande. Till detta brukar man också servera någon typ av potatis- eller pastasallad. Är det något lite större firande kanske man istället vill köpa in en större smörgåstårta eller kanske till och med lite skaldjur som gästerna kan gå och plocka av. Någonting som brukar vara väldigt uppskattad av gästerna är ett litet extra fat med en massa exotiska frukter och olika typer av ostar. Ett litet tillskott som gör att måltiden direkt känns lite mer exklusiv. Har man dessutom några gäster som enbart äter vegetarisk kost så brukar det också gå att lösa utan några större problem. Man kan till exempel beställa en helt vegetarisk smörgåstårta. 

Läs mer om catering på Whatsupsthlm.se och jämför olika restauranger.